Kategorier
DAGENS

Konsten att lyckas med att starta ett museum

Projektkontoret Gripshunden c/o Kallvattenkuren bjuder in till en föreläsningsserie under våren och sommaren 2020. Först ut är LG Nilsson, storyteller och gestaltningsansvarig för flertalet museum/utställningar, som berättar om vad man ska tänka på om man planerar att starta ett museum. Välkommen till Kallvattenkuren i Ronneby Brunnspark den 6 februari kl. 18.30.

Föredrag – Konsten att starta ett museum (LG Nilsson)

Datum: 6 februari 2020

Tid: kl. 18.30-19.30

Plats: Projektkontoret Gripshunden c/o Kallvattenkuren, Kurpromenaden 4, Ronneby

OBS! Föredraget är gratis men föranmälan behövs. Anmälan sker till gribshunden@ronneby.se

LG Nilsson, storyteller och gestaltningsansvarig för flertalet museum/utställningar, nationellt och internationellt berättar om vad man ska tänka på om man planerar att starta ett museum. Han ställer det i perspektiv till ett tänkt museum i Ronneby. Det handlar om grundläggande idé, driftsform, innehåll, verksamhet, nya berättarformer, taktila och immersiva upplevelser, samarbeten, inkludering och delaktighet.

Att lyckas starta ett museum är bara halva resan. Den andra och än viktigare halvan är att skapa förutsättningar för en långsiktig överlevnad. I föredraget ges exempel på museietableringar som lyckats under de senaste åren. Och hur viktigt det är att modet, uthålligheten och drömmen får styra projektet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *